Skip to content

За нас

Част от една от най-красивите улици в квартал Капана, Гастро бар Мулти Култи ще ви потопи в свят, вдъхновен от историята на любимия ни Пловдив, който през годините е доказал как хора от рарзлична националност и етноси могат да живеят заедно и взаимно да обогатят културата си. Също като в Пловдив, при нас ще откриете Мултинационално меню, събрало в себе си храна и напитки от България, Виетнам, Франция, Испания, Канада, Сащ, Италия и много други, поднесени в неповторим Fusion стил.
С отговорност към нашите гости и уважение към професията, може да се похвалим, че в кухнята на Мулти Култи сами създаваме всеки един компонент от нашите ястия, десерти, безалкохолни напитки и авторски коктейли, като по този начин почитаме и пазим историята на кв. Капана, станал символ на занятчиите.

Философията ни за Десертите

При нас можете да откриете витрина, вдъхновена от парижките сладкарници. В нея ще откриете изкушения като френски макарон, еклер с крем Каталана, торта Гараш, торта Павлова, трюфели и много други изкушения направени ръчно от нас с най-висококачествени продукти.

Главен готвач Шеф Марио Марински

Марио Марински е роден през недалечната 1994г., но вече е успял да изгради свой собствен стил, вдъхновен от любовта му към пътуването и експериментаторският му дух. Неговият почерк може лесно да се забелижи в чиниите му под формата на Fusion, съчетаващ в себе си емблематични национални ястия, преплетени с новаторски техники. Преди да се захване с проекта Мулти Култи, Марио може да се похвали с диплома за сладкар от Европейска Академия за Обучение и Развитие, както и не малък опит в ресторант Космос, под ръководството на един от най-титулуваните готвачи в България Георги Бойковски.

Майстор-пекар Георги Лефтеров

Майстор-пекар Георги Лефтеров - Майсторът е занаятчия, член на Регионалната Занаятчийска Камара в Пловдив. Председател и учредител на Българската гилдия на пекарите. Пекар по наследство, дух и призвание, издал е две книги за занаятчийски печива. Патентовал е и два вида пловдивски хляб - "Евмолпийски" и "Пулпудева". Лично прави всеки ден за най-хубавото място в капана "Мулти Култи" - уникален хляб.

Философията ни за виното

Като преки наследници на траките, нашият винен лист дава предимство на намиращото се в ренесанс родно винопроизводство, като ви дава възможност да опитате вина от всички винарски региони в България, както и всички тероарни сортове грозде. Освен най-добрите български вина можете да се насладите и на едни от най-емблематичните и най-награждавани вносни вина като отново сме се постарали да можете да се докоснете до почвите, климата и производителите от всички континенти.

Сомелиер и винен консилтант Йордан Русев

Бар комсултант и миксолог Кирил Хаджиев

Философията ни за Коктейлите

Освен световните класики, с нашите коктейли може да пътувате през пространството и времето, защото авторското ни меню е вдъхновено, както от различни народи, така и от вече изчезнали цивилизации. В нашето коктейлно меню могат да бъдат открити техники като тепаче от ферментирал ананас познато още на Ацтеките в унисон със съвременни техники като фетлош и газиране на домашни соди.

Бариста Стоян Дириманов

Стоян и Георги са в нашия екип от първия ден на проекта Мулти Култи. Любовта им към кафето и коктейлите ги кара непрекъснато да търсят пътя към съвършените напитки, с които да зарадват нашите гости. След огромен труд, старание и постоянство нашите баристи могат да се похвалят с лицензи Barista Maestro.

Георги Дойчев

Стоян и Георги са в нашия екип от първия ден на проекта Мулти Култи. Любовта им към кафето и коктейлите ги кара непрекъснато да търсят пътя към съвършените напитки, с които да зарадват нашите гости. След огромен труд, старание и постоянство нашите баристи могат да се похвалят с лицензи Barista Maestro.

Философията ни за кафето

Като всеки един от разделите в нашето меню, кафето също е изключително важно за нас. Кафето, което ще опитате при нас е на гръцката крафт пекарна TAF. Също така сме инвестирали много време в обучение на нашите вече сертифицирани бариста маестро, които ще ви предложат голям набор от кафени напитки, както топли така и студени.

Нашата мисия

Нашата мисия е да ви запознаем с нови вкусове и култури, събрани на едно място. Любовта ни към пътуването ни вдъхнови да ви отведем до всяко кътче от земята, посредством типичната за хего храна. Опитването на различни национални кухни е нещо, което освен че обогатява кулинарната ни култура, ни позволява да се докоснем до вкусовете, историята и бита на различни народи. Освен шарената ни кулинарна карта при нас можете да се насладите на изключително богата палитра от напитки.

#multi.culti.gastro.pub

Последвай ни в Instagram

1K